unnamed-1

SPR:n veripalvelun avustuspetosjutun pöytäkirjat

- |
Päivitetty: marraskuu 9, 2015
VMan-P232196-I66727

Helsingin hovioikeus vapautti viime tammikuussa SPR:n veripalvelun entisen johtajan ja kaksi muuta henkilöä syytteistä, uutisoi YLE.

screenshot-mail.google.com 2015-11-09 15-14-28

Kuvakaappaus asiakirjoista

Korkein oikeus on hylännyt syyttäjän valituslupahakemuksen SPR:n veripalvelun avustuspetosjutussa. Veripalvelun entisen toimitusjohtajan Jukka Rautosen ja kahden muun henkilön vapauttavat tuomiot jäävät näin ollen voimaan.

Helsingin hovioikeus vapautti viime tammikuussa Rautosen ja kaksi muuta henkilöä syytteistä. Myös Helsingin käräjäoikeus oli hylännyt kolmikkoa koskevat syytteet joulukuussa 2013.

Veripalvelun entistä johtajaa, tutkimus- ja tuotekehitysjohtajaa sekä veripalvelulle konsulttipalveluita toimittanutta henkilöä syytettiin muun muassa törkeästä avustuspetoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä.

Syytteet koskivat veripalvelun hankkimia konsulttipalveluja, niihin liittynyttä laskutusta ja Tekesiltä saatua tuotekehitysavustusta.

Syyttäjän mukaan veripalvelun entinen johtaja oli ostanut konsultointipalveluja kilpailuttamatta, eikä ollut hyväksyttänyt asiaa veripalvelun johtokunnassa tai hallituksessa. Toisen syytteen mukaan Rautonen oli antanut Tekesille väärän laskun, jonka perusteella Tekes maksoi Veripalvelulle aiheetta tuhansia euroja.

Salattavaksi haettujen asiakirjojen joukossa on erityistarkastus, jonka SPR itse tilasi MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman paljastettua hämärät konsulttihankinnat.

Tässä alla on oikeudenkäyntipöytäkirjat:

TUOMIO (Hovioikeus)

VALITUSLUPA R2015.235 Muistio

KORKEIMMANOIKEUDEN PÄÄTÖS R2015.235

Lähteet: YLE ja MTV

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *