unnamed-1

Poliisi uhkailee nimimerkkikirjoittajia Nurmijärvellä

- |
Päivitetty: syyskuu 5, 2016
1473032336838screensave-768x607

Nurmijärven Uutisten kirjoitus voidaan myös nähdä valtamedian instanssin yrityksenä puolustella omaa tiedotuslinjaa.

Nurmjärven Uutiset julkaisi 4.9.2016 kirjoituksen, jossa poliisin edustaja, komisario Jari Tonteri uhkailee nimimerkkikirjoittajia. Poliisin mukaan Nurmijärvellä tapahtunut joukkotappelu maahantunkeutujien ja paikallisten nurmijärveläisnuorten välillä ”on lisännyt öljyä liekkeihin”.

Kuvakaappaus

Kuvakaappaus

Tyypilliseen tapaan Jari Tonteri puhuu epämääräisin sanakääntein väitetystä kiivaasta keskustelusta:

”Keskusteluhan on käynyt kiivaana jo syksystä asti. Yksittäisistä tapahtumista saatetaan esittää mielipiteitä ja näkemyksiä, joilla ei välttämättä ole tekemistä todellisen tapahtuman tai tilanteen kanssa.”

Mistä erityisestä tapahtumasta Tonteri puhuu? Ei mistään. Hän vain yleisluonteisesti toteaa asioita keskustelusta, jotka eivät pidä yhtä todellisen keskustelun kanssa.

 

Nurmijärven Uutiset toteaa:

”Hän toivookin, että ihmiset tukeutuisivat virallisiin tiedotuksiin eivätkä olettamuksiin, ja niistä muodostettaisiin kokonaisnäkemys.”

Nurmijärven joukkotappelussa ongelman yksi syy oli poliisin tökerösti laadittu tiedote, joka antoi ymmärtää, että 15-vuotias tyttö oli itse asiassa syyllinen joukkotappeluun. Jos olisin itse tytön isä, olisin poliisin tiedotteesta erittäin vihainen. Surkealla tiedottamisellaan ja tytön syyllistämisellään poliisi itse kaatoi bensaa liekkeihin.

 

Seuraavalla lausunnollaan Tonteri epäsuorasti myöntää, että poliisi möhli tiedottamisensa täysin:

 

”Nimimerkin takaa on helppo puhua, mutta siinäkin voi syyllistyä joko tahallisesti tai tietämättään rikokseen. Sananvapauslain säätämissäkin puitteissa pystytään kirjoittamaan paljon erityisesti yleisellä tasolla, kunhan huolehditaan siitä, ettei keskustelu rönsyä asiattomuuksiin.”

 

Tässä vaiheessa täytyy todeta, että Tonterin syytökset ovat täysin yksilöimättömiä. Rivien välistä voi lukea, että viranomainen ei ole tyytyväinen heikon tiedottamisensa saamaan vastaanottoon.

OmMWX1473033119

Nurmijärven uutiset kertoo:

”Mikäli henkilö kokee tulleensa loukatuksi esimerkiksi nettikeskustelussa, kyseessä voi olla kunnanloukkausrikos. Kunnianloukkausrikos yksilöityy aina tiettyyn henkilöön. ”

Kun Nurmijärven yhteiskouluun tuotiin Nukarilla sijaitsevan Vantalan vastaanottokeskuksen asukkeja, Nurmijärven yhteiskoulun rehtori esiintyi vanhempainilllassa ja puolusti kyseisten henkilöiden tuontia kouluun. Kun Nurmijärven Maaniitun koulun rehtori Kaija Latvala kieltäytyi keskusteluista Marco de Witin kanssa, nämä kieltäytymiset voidaan julkaista laillisesti ilman pelkoa rangaistuksesta. Kaikki nämä kannanotot ovat julkista tietoa ja voidaan asettaa julkisesti arvioitavaksi ilman pelkoa kunnianloukkausrikoksesta.

Tonteri myös kommentoi epäilyjä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan:

 

”Sekin on mahdollista, että esimerkiksi tiettyjä sivustoja voidaan epäillä rikoksesta.”

 

Voidaan toki epäillä, mutta mitään konkreettista näyttöä epäilyjen tueksi ei Nurmijärven Uutisten kirjoituksessa esitetä. Tonteri siis puhuu yksiselitteisesti paskaa.

Tonteri jatkaa poliisin toiminnan puolustelua:

 

”Hänen mukaansa Suomen poliisilla on hyvä kuva kansalaisten turvallisuustilanteesta eikä siitä ole epäilystäkään, ettei yleisen turvallisuuden ylläpitäminen onnistuisi poliisin voimin.”

 

Kansalaisten luottamus poliisia kohtaan heikkenee aina, kun poliisi nähdään tietyn poliittisen ideologian käsikassarana. Soldiers of Odin -liike on oire luottamuksen heikentymisestä. Rajat kiinni – ja Suomi Ensin -mielenosoituksissa poliisi on esiintynyt mallikelpoisesti ja puolustanut lakia ja järjestystä. Jos tämä asiaintila muuttuu poliittisen paineen takia, luottamus voidaan nopeasti menettää.

 

Nurmijärven Uutisten kirjoitus voidaan myös nähdä valtamedian instanssin yrityksenä puolustella omaa tiedotuslinjaa, jossa poliisin tiedotetta sopivasti väritettiin valtamedian ideologian mukaiseksi.

Lisäksi paikallisena esiintyvä media julkaisi väritetyn poliisitiedotteen mutta kieltäytyi julkaisemasta asianosaisten kertomuksia tapahtumista. Tämä jätettiin Suomi Ensin -mielenosoituksen tehtäväksi.

One Comment

  1. TALMUD

    syyskuu 12, 2016 at 20:37

    Harmi ku te kaikki idiootit ette ymmärrä että juutalaiset haluaa euroopan kaaokseen ja tuhota näillä vajukki nekruilla!!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *