unnamed-1

Sisäpiiriläinen puhuu: Poliitikot ja media salasivat Ruotsin seksuaalirikokset – ei poliisi

- |
Päivitetty: tammikuu 14, 2016
7b3jm8g_0-768x636

Deogan, joka itse kasvoi maahanmuuttajalähiössä, uskoo että tulijat tarkoitushakuisesti tavoittelevat ruotsalaistyttöjä, rasistisista syistä.

Toistuvat ja mittavat seksuaalirikokset vuosittaisen “‘WeAreStockholm” nuorisofestivaalin yhteydessä olivat tunnettu tosiasia paikallisten poliitikkojen keskuudessa.

screenshot-www.friatider.se 2016-01-13 22-21-51

Kuvakaappaus: Friatider

Tommy Deogan kuului kahdentoista vuoden ajan festivaalien järjestäjiin ja oli lisäksi Keskustapuolueen poliitikko. “Nostin asian esille kaikilla poliittisilla foorumeilla. Poliitikot, jotka nyt väittävät olevansa vihaisia tapahtuneista hyväksikäytöistä, tieten tahtoen jättivät ne huomiotta vuosien ajan.”

Tommy Deogan on paikallinen poliitikko, joka työskenteli WeAreStockholm-tapahtumassa vuodesta 2000 vuoteen 2012. Hän jätti äskettäin politiikan, mutta oli paikalla tämänvuotisilla nuorisofestivaaleilla, jotka nyt tunnetaan laajalle levinneistä nuoriin ruotsalaistyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Aikaisemmin työskennellessään poliitikkona, Deogan yritti turhaan saada vaikutusvaltaisemmat virkaveljensä tekemään jotain vuosittain uusiutuville ruotsalaistyttöjen joukkohyväksikäytöille julkisesti tuetussa tapahtumassa.

 Monet tiesivät tästä. Puhuin siitä avoimesti, mutta kiinnostusta ei ollut. Pikemminkin minusta tuli kohde, koska nostin asian esille.

Tammikuun 9. päivänä 2016, vastamediasivusto Nyheter Idag paljasti, että vaikutusvaltaista päivälehteä Dagens Nyheteriä oli tiedotettu joukkohyväksikäytöistä – ainakin, kun niitä viimeksi tapahtui kesällä 2015.

Toimittajat olivat aluksi kovin kiinnostuneita, mutta kätkivät jutun sen jälkeen, kun tajusivat satojen rikollisten olevan nuoria maahanmuuttajia. Nyt kun juttu on tullut julki, mediakanavat yhdistävät voimansa syyttääkseen poliisia asian peittelystä. Mutta Deoganin mukaan tämä on “hullua”.

Poliisilla ei ole velvollisuutta tiedottaa yleisöä, se on toimittajien tehtävä. Tässä tapauksessa ei olisi tarvinnut tehdä muuta kuin mennä pariksi minuutiksi festivaaleille, jotta olisi nähnyt mitä siellä tapahtuu. Kulissien takainen alue oli poliisileiri, jossa itkevät tytöt ja rikoksentekijät otettiin kiinni poliisikonstaapelien toimesta. Ainoa mistä poliiseja voi syyttää on rikoksentekijöiden taustan salaaminen. Tietysti se oli väärin. Mutta poliitikot ovat pahempia, koska he kääntävät syyn muualle ja kutsuvat hyväksikäyttöjä “vastenmielisiksi”. Juuri samat poliitikot, jotka tiesivät asian pitkään ja itsepäisesti kieltäytyivät tekemästä sille mitään. Se on vastenmielistä.

Poliitikkojen oma versio tapahtumista on se, mikä on tiedotettu kansainvälisesti. Deogan painottaa kuitenkin, että hän informoi kaikkien Tukholman poliittisten puolueiden edustajia. Suuri joukko poliitikkoja tiesi kaupungin teinityttöihin kohdistuvista toistuvista seksuaalirikoksista verorahoilla tuetussa tapahtumassa.

Kun edustin Keskustapuoluetta, työskentelimme koalitiossa Sosiaalidemokraattien ja Vihreän puolueen kanssa. Istuin kaupunginvaltuustossa Haningessa, missä kaikki puolueet olivat edustettuina. Otin asian siellä esille ja lisäksi muilla poliittisilla foorumeilla – kukaan ei voi sanoa olleensa tietämätön. Minulla ei ollut suoraa yhteyttä puolueemme puheenjohtajaan Annie Lööfiin, mutta puhuin niille, joilla oli. Sama juttu muissa puolueissa. Kukaan ei halunnut antaa asialle huomiota. Joskus puhuimme, mutta tieto ei mennyt eteenpäin.

Tommy Deoganin mukaan ruotsalaisella medialla on ollut tärkeä rooli salailussa. Hän ei anna paljoa painoarvoa Dagens Nyheterin puolustukselle, että sen toimittajat epäonnistuivat varmistamaan jutun “poliisin ja muiden luotettavien tiedonlähteiden” kautta.

Nyt ne väittävät heidän toimittajiensa olleen täysin tietämättömiä tapahtuneesta, vaikka yhdeltä psykologilta ja yhdeltä poliisilta on suoria selontekoja. Julkaisin sen myös blogissani sinä aikana. Siinä mitä Dagens Nyheter nyt sanoo ei ole mitään järkeä. On toimittajien työ selvittää mitä tapahtui ja informoida yleisöä siitä, rikoksentekijöiden ulkonäöstä huolimatta.

Pitkäaikaisena vapaaehtoistyöntekijänä festivaaleilla, Deogan havainnoi tapahtumia vuosien ajan. Hän väittää, että seksuaalirikollisuus on pahentunut vuosi vuodelta.

 Kahden viime vuoden aikana tilanne on kiihtynyt aggressiivisemmaksi kuin olen aiemmin huomannut. Niinä vuosina, joina olin aktiivinen festivaaleilla, se oli yleensä sitä että joku ärsyttävä tyyppi ei lopettanut seksin vonkaamista nuorilta tytöiltä. Se, mitä näemme nyt, on hullua – he vetävät, repivät ja työntävät sormensa sukupuolielimiin hameiden alle.

Deogan, joka itse kasvoi maahanmuuttajalähiössä, uskoo että tulijat tarkoitushakuisesti tavoittelevat ruotsalaistyttöjä, rasistisista syistä.

On olemassa vääristynyt kuva naisista, erityisesti ruotsalaisnaisista, joka pitää ottaa puheeksi. Nykyajan ruotsalainen yhteiskunta ei aseta standardeja maahanmuuttajille ja ruotsalaisten täytyy olla hiljaa rasismisyytösten pelossa. Vallitseva näkemys on, että ruotsalaisten tulisi sopeutua maahanmuuttajiin eikä päinvastoin. Se on mennyt jo niin pitkälle, että maahanmuuttajien keskuudessa on vakiintunut käsitys, että ruotsalaistyttöjä voi kaltoinkohdella miten haluaa.

Lähde:http://www.friatider.se/insider-speaks-politics-media-covered-swedish-sex-assaults-not-police

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *