unnamed-1

Koira kodinsuojelijana

- |
Päivitetty: syyskuu 16, 2016
screenshot-www.youtube.com 2016-09-16 05-21-28

Dogo argentino on hyvin vahvaluonteinen koira, jolle on pentuajasta lähtien tehtävä selväksi, että lauman johtaja on aina ihminen. Koiralle ei saa antaa periksi missään asiassa eikä missään vaiheessa.

Huomioitavaa on myös se, että dogoilla on erittäin vahva vartiointivietti sekä suojelutaipumusta. Riistaviettiä löytyy myös, mutta se vaihtelee koirayksilöittäin ja on useimmiten koulutuksella hallittavissa. saalisviettiä taas voi hyödyntää hyvin koulutuksessa. Dogon toimintanopeus 0-100 on 0,2 sekuntia, eli ei mieti ja katsele, vaan toimii välittömästi ja kyselemättä jos tilanne niin vaatii. Nämä ominaisuudet on huomioitava jokapäiväisisissäkin asioissa ja koiran koulutuksessa.

VIDEO ALLA:

Dogot ovat kuitenkin ohjaajaherkkiä pentuina ja nuorina, joten ne eivät siedä kovaa koulutusta, tai pakolla tekemistä. Siksi onkin ensisijaisen tärkeää, että omistajalla on nimenomaan henkinen yliote koiraansa jo pennusta pitäen ansaittuna.

Lähde: http://www.koirapalvelu.fi/kennel-rose-spirits/sinulleko-dogo

Alla video toisesta kovasta, Cane Corso:

One Comment

  1. Koira koiran tuntee

    syyskuu 16, 2016 at 07:15

    Typistetyt korvat ja hännät ovat typerän näköisiä.

    Jos haluaa rahuallisemman vartijakoiran niin ottakaa Maremmano Absuzeze. Siinä on kokoa ja nopeutta. Ja se totteleekin isäntää. Eikä ole noin vastemielisen näköinen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *