unnamed-1

Kolmen poliisijohtajan kuolema neljän kuukauden sisällä ihmetytti kansaa

- |
Päivitetty: tammikuu 20, 2016
Poliisi satama Prinsessa Armaada terassi

Alpo Ylitalon blogista

Julkisuuteen tuli 2.10.08 suruviesti 52-vuotiaan poliisiylitarkastaja Jouni Välkin kuolemasta. Kuolinsyytä –  itsemurhaa  yritettiin salata.

Välkin vastuualueeseen kuului mm. poliisiorganisaation laillisuuden valvonta. Promerit.net kirjoittaa, että tapaus Jukarainen vei poliisiylijohtaja Jouni Välkin hengen.

Välkki kommentoi tapausta: ”Näin suurta korruptiota ei voi selvittää julkisesti, etenkin kun asiaan on sotkeutunut korkea-arvoisia poliisiviranomaisia.” –  ” Asia on pyrittävä selvittämään poliisin sisäisen laillisuusvalvonnan kautta, vaikka tilanne olisi kuinka vakava.” – ”Salaisiksi luokiteltavat asiakirjat, jotka koski jättimäistä rahanpesua ajanjaksolla 1999 – 2007 olisi toimitettava sisäasianministeriöön.”

Kun suomalaisen oikeushallinnon sisällä tehdään riittävän suuri rikos, sitä ei voida ratkaista laillisin keinoin. Nettisivuiltani 16.3.08 löytyy ajatuksia tekstissäni ”Epäilläänkö poliisijohtoa rahanpesusta”. Poliittinen valtakoneisto ja laillisuusvalvonta ummistavat silmänsä hallinto-ongelmien edessä. Kansa kärsii, mutta oikeusvaltioimago säilyy, kun kansalle ei kerrota totuutta.

Suojelupoliisin päällikön Seppo Nevalan vaikeudet alkoivat vuonna 2002 Soneran teletietojen urkintajutussa.

Ministeri Kari Rajamäki pidätti ex-päällikön virasta 7.9.2004. Häntä epäiltiin virkavelvollisuuksien rikkomisesta. Yli kymmenen vuotta Suopon päällikkönä toimineen Nevalan ura mutkistui entisestään, kun hänen Alpo Rusiin kohdistamansa Stasi-epäilyt osoittautuivat aiheettomiksi. – Suurlähettiläs Alpo Rusi ja hänen tukenaan ollut EU-komissaari Olli Rehn vetäytyivät kansanedustajaehdokkuudesta tutkinnasta aiheutuneen kohun vuoksi. Nevala pääsi virkavapaan kautta sairauseläkkeelle 1.12.2007. Hän  kuoli 61-vuotiaana 4.12.2008.

Ex-poliisiylijohtaja Markku Salminen kuoli kotonaan 12.2.09 ja myös hän oli 61-vuotias.

Salmisen eron sanottiin johtuvan työauton käytöstä virka-ajan ulkopuolella sekä verorikoksista. Poliisi-ylijohtaja Mikko Paatero totesi Salmisen kuolemasta IS:lle, että tämä on äärimmäisen ikävä tapaus. Tällainen Paateron luonnehdinta sekä tieto Salmisen asunnon luona useita tunteja viipyneestä poliisin teknisen tutkimuksen autosta antaa viitteitä siitä, ettei kuolema olisi luonnollinen. – Salmisen rikokset lienevät ilmeisen marginaalisia verrattuna rahanpesujuttuun, mutta ne ovat harmittomia julkaistaviksi oikeusvaltioimagon tukemistarkoituksessa.

Välkin kuolinsyyn salailuyritys aiheuttaa epäilyn, että Nevalan ja Salmisen kuolemaan saattaisi liittyä sellaista, mitä ei haluta kertoa julki. Samalla herää kysymys, liittyykö poliisijohtajien kuolemiin yhteyksiä Lappeenrannan poliisilla käynnissä oleviin rahanpesututkimuksiin.

Espoon kihlakunnansyyttäjä Marianna Semi koki tulleensa uhatuksi pyytäessään Krp:n kassakaapin avaamista. Hän haki itselleen julkisuudelta suojaa. Semillä olivat Vantaan ja Krp:n huumepoliisien edesottamukset syyteharkinnassa, mistä tehtävästä hänet vapautettiin 5.9.2008. – Kokeneet kansanedustajat tietävät tarkkaan koko oikeushallintoa koskevan ongelman, mutteivät  halua puuttua siihen. Mistä löytyy rehellinen taho, joka uskaltaa puhdistaa hallintoon pesiytyneen laittomuuden ja salailuperinteen?

Lähde: Alpo Ylitalo

Kokkola 2009-02-18

One Comment

  1. Tomppa

    syyskuu 5, 2016 at 15:49

    Menee ”folion” puolelle mutta veikkaan että mahdollisesti kommunistit sala-murhanneet taas,kuten illuminati murhasi JFK:n veikkaan että he eivät saaneet tietää jotain ja tapettiin sen takia, mm. niin on käynyt esim. FBI ja CIA agenteille jotka ovat alkaneet paljastella illuminati-jäsenien saatanpalvontaa ja salamurhia ja salaoperaatioita, Suomi äänesti Israelin puolesta eli Suomi on Zionistinen hallitus [mm. Vapaamuurarit] kuten näemmä vasemmistolaiset, he ovat kommunisteja, samoinkuin saatanaa-palvovat zionistit.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *