unnamed-1

Pedofiili kiinni – käytti hyväkseen 11 lasta ympäri Suomea

- |
Päivitetty: marraskuu 2, 2015
Lapset1

52-vuotias mies käytti hyväkseen yhtätoista lasta ja nuorta ympäri Suomen.

Poliisi tiedotti maanantaina, että Outokummun ja Joensuun poliisiasemilla on kevään ja kesän aikana tutkittu lukuisiin lapsiin kohdistunutta rikoskokonaisuutta. Nyt esitutkintakokonaisuus on saatu valmiiksi ja asia etenee syyteharkintaan.

Rikoksesta epäillään 52-vuotiasta polvijärveläistä miestä. Poliisin mukaan mies on käyttänyt hyväkseen peräti yhtätoista eri lasta tai nuorta.

“Nuorin on 10-11-vuotias. Kaikki ovat alle 18-vuotiaita”, rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo Iltalehdelle.

Yksi tapauksista etenee syyteharkintaan nimikkeellä törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö -rikosnimikkeitä on seitsemän, seksuaalipalvelujen ostamisen yritys nuorelta -rikosnimikkeitä taas viisi. Kaikki miehen uhrit olivat tyttöjä.

“Asia lähti purkautumaan niin, että yksi uhreista meni oman paikkakuntansa poliisille ja kertoi näistä viesteistä, joita hän oli saanut”, Hämäläinen sanoo.

Viestit olivat Facebook-viestejä. Mies toteutti rikoksensa pääasiassa Facebook-palvelun kautta. Hän lähestyi hänelle entisestään tuntemattomia lapsia tai nuoria palvelun kautta yksityisviesteillä.

“Mies otettiin kiinni ja tutkinta kohdistettiin hänen tietokoneeseensa ja Facebook-profiiliinsa”, Hämäläinen kertoo tapahtumien etenemisestä.

Yhdessä tapauksessa mies on ollut lapsen kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä.

“Tämä suhde olisi meidän tietojemme mukaan jatkunut useamman vuoden. Hän on ollut 12-13-vuotias, kun se on alkanut ja siitä se on jatkunut useamman vuoden ajan”, Hämäläinen sanoo.

Poliisi kertoo myös, että kahden tapauksen osalta asianomistajaa ei saatu joko tunnistettua tai tavoitettua.

Lähde: Iltalehti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *