unnamed-1

Turvapaikanhakijatilanne Itä-Suomessa viikolla 46/2015

- |
Päivitetty: marraskuu 10, 2015
welkommen

Poliisin tietoon on majoituspaikoista tullut viikon aikana kolme asukkaiden keskinäistä välien selvittelytapausta, joista kahdesta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä.

10.11.2015 Itä-Suomi

Itä-Suomen alueella on viikon 46 alussa majoitettuna liki 1 700 turvapaikanhakijaa. Vastaanottokeskuksia alueella on 6 ja hätämajoituspaikkoja noin kymmenen. Alaikäisiä hakijoita on sijoitettu neljään eri yksikköön.

Kaikki Itä-Suomessa majoitetut turvapaikanhakijat on rekisteröity. Pari hätämajoituspaikkaa on suljettu ja asukkaat on siirretty vastaanottokeskuksiin. Suomeen tulevien määrä on ollut hieman nousussa ja lisämajoituspaikkoja etsitään jatkuvasti.

Poliisi on saanut turvapaikkakuulustelut hyvään vauhtiin ja tällä hetkellä näistä alueella majoitetuista turvapaikanhakijoista noin 300 osalta on turvapaikkakuulustelut tehty.
Poliisi on käynyt viime viikon aikana pitämässä turvapaikanhakijoille omaa poliisi-infoa, jossa heille on kerrottu poliisin tehtävistä ja valtuuksista sekä yhteisistä pelisäännöistä ja velvollisuuksista. Näitä infotilaisuuksia jatketaan tällä ja ensi viikolla.

Edellä kerrottujen majoituspaikkojen ollaan Itä-Suomeen perustamassa uusia majoituspaikkoja mm. Keiteleelle ja myöhemmin Pieksämäelle sekä Savonlinnaan.

blackfist

Poliisin tietoon on majoituspaikoista tullut viikon aikana kolme asukkaiden keskinäistä välien selvittelytapausta, joista kahdesta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä.

Rikosilmoitukset on kirjattu Mikkelin Suonsaaresta lauantaiaamuyöstä sekä Kiteeltä perjantai-iltapäivältä, kolmas tapaus sattui sunnuntaina Siilinjärven Tarinassa. Erimielisyydet olivat syntyneet rahasta, ruokajonossa käyttäytymisestä sekä yksi tapaus oli ns. perheen sisäinen.

Näiden tapausten lisäksi Pieksämäen hätämajoitusyksikön pihalla oli käynyt suomalaisia nuoria pensaikkoon piiloutuneena esittämässä kovaäänistä halveksuvaa kommentointia turvapaikanhakijoista.

Lähde: Poliisi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *