unnamed-1

Koulujoukkosurman valmistelusta epäilty nainen otettu kiinni

- |
Päivitetty: syyskuu 20, 2016
denix_replica_mp40_konepistooli_1111_1206_bd0

Kyseessä on ollut pitkäaikainen ja suunnitelmallinen rikoksen valmistelu.

Poliisi.fi tiedottaa:

Helsingin poliisi otti viime torstaina 15.9. naisen kiinni epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Hänet on vangittu sunnuntaina 18.9. Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Tapauksen tutkinta on alkuvaiheessa, joten poliisi ei voi tutkinnallisista syistä kertoa yksityiskohdista tarkemmin.

jonna-turunen

Jonna Turunen.

Rikosylikomisario Jonna Turunen Helsingin poliisilaitokselta kertoo:

“Vaikka tutkinta on kesken, tässä vaiheessa voidaan sanoa, että kyse on kouluun kohdistuvan joukkosurman valmistelusta. Kyseessä on ollut pitkäaikainen ja suunnitelmallinen rikoksen valmistelu, jonka toteutumisen poliisi on pystynyt estämään ennalta tutkinnallisin keinoin.”

Helsingin poliisi on ilmoittanut kyseiselle koululle siihen kohdistuneesta uhkasta.

Turunen jatkaa:

Olemme olleet jo yhteydessä kyseiseen kouluun, johon henkilö on suunnitellut iskua ja käyneet keskustelua koulun rehtorin kanssa turvallisuusasioista.”

Poliisi seuraa aktiivisesti henkilöitä, jotka saattavat aiheuttaa eritasoisia turvallisuusuhkia. Turvallisuusuhkan aiheuttavien ihmisten seurannassa poliisi tekee laajaa yhteistyötä eri poliisiyksiköiden ja useiden eri viranomaisten kanssa.

Poliisi ei pysty tutkinnallisista syistä kertomaan edellä mainitusta tapauksesta tällä hetkellä enempää. Tapauksen yksityiskohdista tiedotetaan lisää tutkinnan edetessä.

Lähde: poliisi.fi

One Comment

  1. Menetetty elämä

    syyskuu 20, 2016 at 20:44

    Mitä pitää ihmiselle tapahtua että hän menee noin sekaisin? Tiedän että mieli järkkyy joskus helpostikkin mutta eikö kukaan (vanhemmat tai sisarukset) huomanneet käytöksen muuttumista?

    Todella sääli sillä jälleen on yksi nuori elämä tuhottu loppuelämäksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *