unnamed-1

Kaikki poliisit eivät osaa ajaa autolla tai uida

- |
Päivitetty: marraskuu 24, 2016
Poliisi11

Aikoinaan oli Turhapurossa vitsi, jotta toinen poliiseista osaa kirjoittaa ja toinen lukea, mutta katsotaampas tämä.

poliisi krp

Savon Sanomat kirjoitti:

Poliisipartio ajoi virka-autonsa porttikongista sisään tehtäväpaikalle. Autoa ei mahtunut kääntämään pihassa eikä kumpikaan poliiseista osannut peruuttaa autoa kongista takaisin.

Poliisit hälyttivät avuksi pelastuslaitoksen, sillä poliisiauto piti saada käyttöön muihin tehtäviin. Yksi palomiehistä meni poliisiautoon ja peruutti sen kivitalon porttikongista takaisin kadulle.

Ajokokemusta voi olla paljon tai ei ollenkaan

Palomiesten erikoinen hälytystehtävä on kirjattu virka-aputehtäväksi ja se löytyy pelastustoimen hälytystehtävätilastoista tehdystä tutkimusraportista viime vuoden lopulta.

Etelä-Suomessa sattunut tapaus on harvinainen, mutta ei täysin ainutlaatuinen.

Poliisilaitoksilla on huomattu, että etenkin Etelä-Suomen kaupungeista tulevissa nuorissa on uusia poliiseja, joilla ei ole välttämättä lainkaan ajokokemusta ennen poliisiopintoihin hakeutumista.

Poliisikoulutukseen hakeutuville riittää vähintään lyhytaikainen B-luokan ajokortti.

Opintojen aikana ajokokemusta kertyy vain hieman samoin kuin opetusta hälytysajosta.

Aina huomataan, jos töpeksii

Jos autolla ei ole ajanut ennen poliisiopintoja, ongelmana ovat työuran ensihetket, kun kansalaiset odottavat poliisiautojen liikkuvan ennakoivasti ja esimerkillisesti riippumatta siitä, miten kokenut kuljettaja autossa on.

Käytännön töissä ajokokemusta alkaa kertyä erittäin runsaasti, joten ongelma poistuu itsestään työuran mittaan.

Ja tänään…

“kiinniottotilanteessa syytetty juoksi rantaan ja lähti uimalla poliisia pakoon sekä huusi mennessään, että ”minua ette kiinni saa”.

“poliisi sai käyttöönsä soutuveneen ja lähti sillä karkulaisen perään. Kun partio pääsi uimarin lähelle, tämä uhkasi kaataa veneen. Koska toinen poliiseista ilmoitti olevansa huono uimari, eikä poliiseilla ollut pelastusliivejä, kiinniotto jäi sikseen.”

screenshot-www-facebook-com-2016-11-24-21-26-40

Sillä lailla.

Lähde: MV

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *